DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA SŠ GASTRONOMIE A FARMÁŘSTVÍ
Zážitkový program, prohlídka školy, workshopy, kvízy, ale také i tombola. To vše nabídl Den otevřených dveří, který ve čtvrtek 19. prosince pořádala Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník.
„Jsem ráda, že nás navštívili především školáci, kteří se budou rozhodovat, kam půjdou po ukončení základní školní docházky. Kromě našich tradičních zavedených řemesel jim můžeme nabídnout nový čtyřletý obor s maturitou masér ve zdravotnictví, který se začne vyučovat od školního roku 2020,“ uvedla ředitelka SŠ gastronomie a farmářství Silvie Pernicová. Praxe bude probíhat v Priessnitzových léčebných lázních a zájemci tak kromě teoretické výuky získají potřebné praktické zkušenosti. Město Jeseník tyto aktivity školy vítá a zároveň se snaží pomáhat při jejím propojení s podnikatelským prostředím. „Finančně jsme podpořili spolupráci této školy s místní firmou WooX, kdy se žáci oboru se zaměřením sedlář pod vedením lektorů z řad odborníků seznámili s novými materiály a trendy,“ řekla starostka města Zdeňka Blišťanová.
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník má zhruba 270 žáků, z toho přibližně stovka studuje na odloučeném pracovišti v Horních Heřmanicích.