OLOMOUCKÝ KRAJ OMEZIL PŘÍJEZD POČTU DOBROVOLNÍKŮ PRO TENTO VÍKEND

19.09.2024
OLOMOUCKÝ KRAJ OMEZIL PŘÍJEZD POČTU DOBROVOLNÍKŮ PRO TENTO VÍKEND

Město Jeseník nyní aktivně spolupracuje s více než 200 dobrovolníky, kteří přímo ve městě pomáhají s rozvozem potřebných věcí a přímým odstraňováním následků povodní. Olomoucký kraj informoval, že se očekává že o víkendu 21. - 22. 9. 2024 začnou zejména na Jesenicko najíždět dobrovolníci, kteří chtějí pomáhat lidem zasaženým povodněmi: "Aby na místě nevznikly komplikace, musí být likvidační práce zkoordinované a jednotně řízené. Situace v postiženém regionu je totiž zejména z důvodu lokace v horách komplikovaná a mění se každým okamžikem,"

Postup:

  1. Dobrovolník, který chce o nacházejícím víkendu pomáhat na Jesenicku se zaregistruje POUZE U JEDNÉ z neziskových organizací: 
  1. Vyčká na potvrzení registrace. Bez potvrzené registrace nebude do oblasti vpuštěn.
  2. Žádáme všechny, aby respektovali dopravní omezení v oblasti (zákaz vjezdu, průjezdy omezené v konkrétních časech apod.).

Kvůli chybějícím mostům a úsekům komunikací nelze přijmout všechny dobrovolníky a jejich počet musí být omezen. Když jejich pomoc nebude využita tento víkend, žádáme je o novou registraci po víkendu znovu. Práce je hodně. Bude potřeba každá pomocná ruka.

S ohledem na stav komunikací by nekoordinovaný nájezd dobrovolníků do zasažené oblasti bránil společné snaze o co nejrychlejší obnovu území ve prospěch občanů.

Sledujte prosím krajské komunikační kanály (web www.olkraj.cz a sociální sítě), na kterých včas najdete potřebné instrukce.

Vážíme si každé pomoci, ať už materiální nebo fyzické. Děkujeme všem dobrovolníkům, že pomoc nabízí, děkujeme, že nám pomohou i s její organizací a děkujeme, že na místě budou respektovat doporučení složek IZS.

Děkujeme.

TZ, foto: Olomoucký kraj