INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA

17.02.2023
INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA

Jeseník rozdělil téměř 4,5 miliónů na dotacích. Zastupitelé podpořili záměr revitalizace bývalé služebny městské policie a zřízení dětské skupiny. Jaké investice se v letošním roce uskuteční? Povídejte se na přehled v textu...

V prvním kole dotací rozdělil Jeseník z městského rozpočtu rovných 4 362 000 Kč. Finanční prostředky jsou určeny na podporu sportu, kultury, vzdělávání a činnosti organizací v sociální oblasti.

Vyčleněním finančních prostředků podpořili zastupitelé záměr revitalizace bývalé služebny městské policie a zřízení dětské skupiny. Město tak reaguje na potřeby svých obyvatel a bude žádat o dotaci na zřízení dětské skupiny. Místa, kde bude zajištěno hlídání dětí od jednoho roku věku. O tuto službu projevili zájem samotní rodiče, a to v dotaznících k městskému porodnému a v rámci dotazníkového šetření při tvorbě koncepce rodinné politiky. Dětská skupina by mohla vzniknout v prostorách bývalé služebny městské policie na Dukelské ulici. 

Jesenické investice:

Jakmile to klimatické podmínky dovolí, opětovně se spustí stavební práce na IV. etapě regenerace sídliště 9. května a rybníčku na ulici Denisova. Odstartují však i další projekty.

Počátkem jara započnou práce na obnově proluky mezi Masarykovým náměstím a tržnicí. Po letech získá tento významný prostor důstojnou podobu. Vznikne zde parkovací plocha doplněná o zeleň. Na jaro tohoto roku je naplánována také rekonstrukce dvou frekventovaných komunikací – Poštovní a Dittersdorfova, která mimo jiné zahrnuje vybroušení stávající asfaltové vrstvy a položení nového povrchu.

Na střechu administrativní budovu IPOS bude instalována fotovoltaická elektrárna. Pentagon se tak stane objektem s velmi nízkou energetickou náročností, jehož spotřeba energie bude ve značném rozsahu pokryta z obnovitelných zdrojů.

Projektuje se další etapa multifunkčního hřiště s ledovou plochou, která bude obsahovat zázemí a případné zastřešení kluziště.

Pokračují práce na přípravě infrastruktury pro vytvoření nových parcel pro výstavbu rodinných domů.

Z drobnějších projektů lze zmínit vybudování stezky u Ovčího mostu směrem do Smetanových sadů. Dále předláždění chodníků na ulici Alšova, chodníku od Ovčího mostu směrem na Českou Ves a také chodníku na ulici Šumperská u CHKO Jeseníky. Dále rekonstrukce chodníku pod hotelem Morava na ulici Puškinova a dále zřízení schodiště za pivovarem na ulici Na Úbočí.