JESENICKÉ KLUZIŠTĚ UKONČILO ZIMNÍ PROVOZ

22.02.2023
JESENICKÉ KLUZIŠTĚ UKONČILO ZIMNÍ PROVOZ

Multifunkční hřiště s ledovou plochou ukončilo zimní provoz. Po dohodě s městem o tom rozhodl provozovatel kluziště. Důvodem je nejen neočekávaná závada na chlazení, ale i nástup teplého počasí. Kluziště tak oproti plánu zkracuje zimní sezonu o necelé dva týdny.

Hlavním důvodem pro ukončení již druhé zimní sezony nového kluziště je závada na chlazení, která již byla reklamována a bude dále řešena se zhotovitelem díla. Velký vliv na rozhodnutí ukončit provoz však měla i nepříliš dobrá předpověď počasí na nadcházející dny a rovněž vysoké ceny energií.

Kluziště bylo hojně využíváno především dětmi a žáky nejen z jesenických škol, v odpoledních časech sloužilo kluziště pro bruslení veřejnosti a bruslení dětí s hokejkami, ve večerních hodinách byl dán prostor sportovním klubům, zejména hokejistům.

Zatímco oteplení nepřeje bruslařům, otevírá možnosti nadšencům mnoha dalších sportů. Na multifunkčním hřišti bude možné hrát basket, florbal, volejbal a další. Zahájení sezony nejen míčových sportů se předpokládá v jarních měsících. Všechny informace budou k dispozici na https://sportovistejesenik.cz/