TECHNICKÉ SLUŽBY ČEKAJÍ ZÁSADNÍ ZMĚNY

02.03.2023
TECHNICKÉ SLUŽBY ČEKAJÍ ZÁSADNÍ ZMĚNY

Údržbu komunikací, osvětlení a veřejného prostranství bude v Jeseníku od příštího roku zajišťovat obměněná společnost, která vznikne ze současných Technických služeb Jeseník a.s. Restrukturalizace městské firmy přinese změny, které zajistí kvalitní a dostupné služby pro místní obyvatele i návštěvníky města...

O plánované změny v městské společnosti se postará nové představenstvo, které bylo zvoleno na valné hromadě 27. února 2023. Tříčlenný tým bude pracovat ve složení Jan Šlosr, Rudolf Lindovský a Veronika Peštuková.

Úkolem nového představenstva technických služeb je transformovat společnost tak, že bude pracovat výhradně pro město Jeseník v oblasti údržby komunikací, osvětlení a péče o zeleň a vzhled města. Veškeré další činnosti přejdou do agendy další, nově vzniklé společnosti. Aktuální optimalizace městské firmy vyřeší také důležitou oblast odpadového hospodářství, kde se nabízí několik možností, jak zajistit efektivní nakládání s odpady jak pro město Jeseník, tak pro ostatní obce a města v regionu.

„Minulé představenstvo technických služeb odvedlo velký kus práce, za kterou jim děkujeme. K obměně vedení ještě před koncem mandátu nás vedla potřeba precizně připravit a provést zásadní restrukturalizaci společnosti. Považuji za správné, aby tuto změnu připravil tým lidí, který bude zároveň u její realizace,“ vysvětluje starostka města Zdeňka Blišťanová.