VLÁDA ČR BUDE JEDNAT V JESENÍKU

28.03.2023
VLÁDA ČR BUDE JEDNAT V JESENÍKU

Na své teprve druhé výjezdní zasedání zavítá Vláda ČR do Jeseníku. Ve středu 29. března od 14.00 budou ministři a premiér jednat v budově městského úřadu IPOS. Členové vlády se setkají s vedením města, se starosty měst a obcí na Jesenicku a diskutovat budou také se zástupci Olomouckého a Moravskoslezského kraje...

„Vláda nejedná mimo Strakovu akademii, natož v Jeseníku, každý den, takže jsem určitě ráda, že se povedlo tuto mimořádnou návštěvu ministrů připravit. Věřím, že se jedná o signál, že vláda chce řešit problémy hospodářsky a sociálně ohrožených regionů," uvedla Zdeňka Blišťanová, starosta Jeseníku.

Mezi témata k jednání patří dopravní obslužnost, dostupný internet, zdravotnictví nebo vzdělávání. „V současné době je nejvýznamnější pomoc směřována do krajů postižených útlumem těžby uhlí. Vláda ale musí vnímat, že stejné, ne-li větší problémy řeší i jiné regiony, mezi které patří i Jesenicko," zdůraznila Blišťanová.

Podle mluvčího vlády Václava Smolky má každý ministr před zasedáním vlády v regionu naplánovaný ještě také vlastní program. Například vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš se bude zajímat o bytové projekty v Žulové, navštíví školu v Javorníku a prohlédne si muzeum a kostel v Bílé Vodě. Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová zase navštíví úspěšnou jesenickou firmu Fenix zaměřenou na energetické úspory.

„Členové vlády můžou na vlastní oči vidět, jak se nám zde žije, jaké máme problémy a s čím potřebujeme pomoc. Určitě nechci, aby to všechno byla jen zdvořilostní návštěva," doplnila starostka Zdeňka Blišťanová.

Více informací k programu premiéra a jednotlivých ministrů přináší webové stránky www.vlada.cz.

Foto (zdroj): Úřad vlády