PODPORUJEME MEZIGENERAČNÍ SDÍLENÍ

17.10.2023
PODPORUJEME MEZIGENERAČNÍ SDÍLENÍ

Jedním z mnoha cílů rodinné politiky Jeseníku je podpora mezigeneračního soužití a sdílení, a to jak v rodině, tak společnosti. Přímo na městě se toho snažíme dosáhnout podporou neformálních akcí. Jednou z takových bylo např. mezigenerační čtení, které zorganizovalo oddělení pro děti Knihovny Vincence Priessnitze u příležitosti Týdne pro rodinu v Jeseníku. V říjnu se pak prarodiče, rodiče a děti společně vydali do Pradědova dětského muzea v Bludově…

Na výlet se čtyřicet lidí tří generací vydalo autobusem. V zábavně vzdělávacím centrum byl společně strávený čas zaměřen na spolupráci a zpestřen vařením a dováděním ve vnitřních herních prostorách. Jak děti, tak jejich rodiny si výlet moc pochvalovali: „Paráda. Dneska jsme s dcerou výlet absolvovaly, byla nadšená ani nechtěla jet zpět. Je to tam krásné, čisté, přírodní. Personál milý a ochotný. Sami si připravili palačinky dle chuti, rodičům udělali čaj na míru. Za mě príma výlet na fajn místo, děkujeme,“ napsala paní Andrea Nitscheová na městský facebook.

Poděkování, a to i s obrázky, přišlo také z Dětského domova Jeseník: „Chceme Vám s dětmi moc poděkovat za pozvání na výlet do zábavně vzdělávacího centra Pradědovo dětské muzeum. Bylo to velmi příjemně strávené odpoledne. Děti využily veškeré nabízené aktivity. Jako poděkování Vám děti zasílají obrázky. Přejeme Vám spoustu dobrých nápadů, které uvítají děti i dospělí,“ poslala s pozdravem vychovatelka DD Lenka Řezníková.

Dalším počinem v rámci podpory mezigeneračního sdílení bude listopadové vzdělávání pedagogických pracovníků, kteří se díky organizaci Mezi námi o. p. s. dozví, jak úspěšně připravit mezigenerační aktivity, tak aby tyto byly obohacující jak pro děti, tak seniory. Na výlet i na akreditovaný seminář získalo město dotaci MPSV, NDT Obec přátelská rodině.