NA NÁMĚSTÍ JIŽ STOJÍ VÁNOČNÍ STROM

14.11.2023
NA NÁMĚSTÍ JIŽ STOJÍ VÁNOČNÍ STROM

Vánoční stromeček, jehož slavnostní rozsvícení je plánováno na neděli 3. prosince, už stojí před radnicí. Jedná se o 12 metrů vysoký smrk ztepilý, který pochází z ulice Vančurova. Městu Jeseník jej věnovala paní Krobotová, které tímto velmi děkujeme. Její slova o stromečku, který dostala ve svých devíti letech v lesní školce a letos bude zdobit Masarykovo náměstí, najdete v textu…

"Ke stromu má naše celá rodina citovou vazbu. Když mi bylo devět let, dostala jsem malý stromeček v lesní školce. Pamatuji si jako by to bylo včera, když jsem svoji babičku přemlouvala, jestli si ho můžu zasadit u ní před domem. Byla jsem malá holka, dnes je mi skoro padesát let. Pod tímto stromem jsem za ta léta stihla uspávat své děti v kočárku, má babička pod ním sedávala, když se schovávala před sluníčkem. No a dnes jsem před ním na zahradě stála naposledy. Byl to hrozně zvláštní pocit, když jsem pozorovala jak ho odváží. Hřeje mě u srdce, že bude zdobit naše náměstí a těším se na 3. prosinec, až ho rozsvítíte. Celá naše rodina přeje všem šťastné a veselé Vánoce," uvedla Renata Krobotová.

Pracovníci technických služeb ho v nejbližších dnech ještě nazdobí a dodají ohrádku.

Pod stromečkem letos přibude také přístřešek s vyřezávaným betlémem sochaře a řezbáře Zdeňka Macháčka. "Betlém je plánovaný jako rostoucí, čili každý rok v něm přibude skupinka postav,“ doplňuje ředitel MKZ Jeseník Pavel Haluza.