RADNICI NAVŠTÍVILI ŠKOLÁCI Z BOŽENY NĚMCOVÉ

12.01.2024
RADNICI NAVŠTÍVILI ŠKOLÁCI Z BOŽENY NĚMCOVÉ

Žáci ZŠ Jeseník navštívili v pátek 12. ledna jesenickou radnici. Nejen, že si prošli reprezentační prostory, ale nakoukli také do bývalé šatlavy nebo pod hodiny. Na závěr návštěvy se setkali se starostkou města Zdeňkou Blišťanovou.

Děti z druhého trojročí zajímalo, co obnáší komunální politika i práce na městském úřadě. Také se podělily o své názory na to, jak se jim na Jesenicku líbí a co by tady rády měly a viděly. Zároveň se svěřily se svými sny a plány do budoucna, včetně volby budoucích povolání. Mezi těmi zazněl například učitel, architekt, projektant, zahradník i kuchař. O práci starosty by prý uvažoval jediný, a to proto, aby mohl na radnici bydlet. 

„Těší mě, že se děti aktivně zajímaly o to, jak to na městském úřadě chodí. Je důležité, aby mladá generace chápala, jak funguje samospráva a jakým způsobem může přispět k rozvoji svého města. I její názory a připomínky jsou pro nás cenné a budeme se snažit je zohlednit při naší práci pro město Jeseník,“ uvedla starostka Zdeňka Blišťanová.