HASIČI RADÍ: PÁLENÍ KLESTÍ NAHLASTE PŘES WEB

09.04.2024
HASIČI RADÍ: PÁLENÍ KLESTÍ NAHLASTE PŘES WEB

I oheň rozdělaný na zahradě či v přírodě se může snadno vymknout kontrole. Navíc když jsou nepříznivé povětrnostní podmínky a fouká vítr. Plameny se kvůli suché vegetaci rychle šíří,  během chvilky mohou zachvátit velkou plochu a způsobit vážná zranění či vysoké škody na majetku. Během loňského roku řešili hasiči téměř dvě stovky požárů trávy, polních či lesních porostů....

Pokud se chystáte zbavit biologického odpadu na zahradě, měli byste tuto činnost nahlásit hasičům. Ideálně přes webový formulář, který naleznete zde: https://paleni.izscr.cz/ Je to jednoduché, jak se můžete přesvědčit v instruktážním videu. Zvládne to opravdu každý buď na počítači, nebo na chytrém mobilním telefonu.

Formulář je nejlepší vyplnit bezprostředně před samotným pálením, aby byly informace co nejpřesnější. Důležité je uvést především dobu pálení, místo a kontakt na osobu, která je u pálení přítomna. Jedná se o důležité informace, díky nimž mohou operační důstojníci předcházet planým výjezdům jednotek hasičů, které mohou být v danou chvíli potřeba na jiném místě. Loni bylo takto přijato téměř čtyři tisíce hlášení.

Další možností je zavolat na číslo 950 770 010 nebo napsat e-mail na opis@olk.izscr.cz.