JESENICKÁ NEMOCNICE NABÍZÍ SPS CVIČENÍ I SEMINÁŘE

16.04.2024
JESENICKÁ NEMOCNICE NABÍZÍ SPS CVIČENÍ I SEMINÁŘE

Spirální stabilizace páteře, dále jen "SPS" je cvičení, které pomáhá při bolestech zad, skolióze, výhřezu disku nebo po operacích páteře. Je vhodné pro všechny věkové skupiny, děti od pěti let a také v těhotenství. Je to ale zároveň i prevence vzniku vadného držení těla a svalových dysbalancí. Cvičení nejen pro těhotné nabízí Nemocnice AGEL Jeseník...

Systém cviků a manuálních technik, které byly vyvinuty za účelem optimalizace pohybového aparátu a navrácení jeho funkce. Principem metody vyvinuté českým lékařem MUDr. Richardem Smíškem je cvičením postupně posílit svalový korzet a protáhnout páteř vzhůru.  „Pravidelné cvičení má pro těhotné ženy velký význam, dochází k aktivaci břišních svalů, které pomůžou při samotném porodu (2. doba porodní), dochází k uvolnění v bederní a křížové části zad, uvolňuje se pánevní dno a tím se minimalizuje utlačování hlavičky dítěte při porodu,“ uvedla lektorka Michaela Krumpová.  Mezi další výhody tohoto cvičení patří to, že žena se po porodu dostane rychleji do formy. Dále bude maminka lépe zvládat nošení svého dítěte, protože bude umět zapojit správné svaly.  Již první týden po porodu by maminky měly opět začít cvičit, jelikož cvičení vychází především ze zapojování šikmých břišních svalů, oblast břicha a pánve se rychleji dostane zpět do původní formy.

Cvičení dle SPS metody je vhodné i pro pacienty z oblasti ortopedie, neurologie. Metoda cvičení podle MUDr. Smíška vychází z chůze a zapojuje šikmé spirální řetězce, posiluje hluboké břišní svaly, hýžďové svaly a mezilopatkové svaly. Pomáhá při bolestech zad, vadném držení těla, v těhotenství, ve sportu i v běžném životě.

V prostorách Nemocnice AGEL Jeseník se koná 2x ročně seminář SPS metoda a kineziotaping proti bolestem zad, kloubů a jejich využití nejen pro těhotné. „Seminář je zaměřen právě na ty, kteří by poté chtěli začít cvičit dle této metody. V první časti semináře se klienti dozvědí o tom, jak funguje tělo, proč vznikají bolesti, jak se dá zbavit bolestí anebo předejít bolestem. Další část semináře se věnuje kinezioteipingu, jak funguje, v čem pomáhá a na jaké potíže se dá využít,“ říká lektorka Michaela Krumpová.

Seminář se uskuteční 18. dubna 2024 v 15:30 hodin v prostorách Nemocnice AGEL Jeseník.

Bližší informace lze získat na telefonu 604 666 109 nebo e-mailu michaela.krumpova@centrum.cz

Zdroj: Tisková zpráva Nemocnice AGEL Jeseník