SPOLEČNÝM SETKÁNÍM MĚSTO NASTAVILO NOVOU FORMU KOMUNIKACE S PODNIKATELI

17.04.2024
SPOLEČNÝM SETKÁNÍM MĚSTO NASTAVILO NOVOU FORMU KOMUNIKACE S PODNIKATELI

Ve středu 17. dubna se starostka města Jeseník, Zdeňka Blišťanová, sešla s místními podnikateli. Cílem bylo nastavení nových forem komunikace a zejména zlepšení informovanosti o tom, co město dělá a jak si může společně s podnikateli vypomoci. Pracovníky odboru investic a majetku a oddělení strategického rozvoje byly představeny rozvojové projekty, aktuální investice města a plánované lokality pro bydlení. Místním podnikatelům se také představil městský architekt David Zatloukal, který sdílel svůj pohled na potenciál města Jeseník...

„Bylo to příjemné setkání a cením si toho, že si na nás zástupci našich významných firem našli čas. Firmy a podnikatelé významně ovlivňují život v Jeseníku a jsou pro nás důležitými partnery v diskuzi o rozvoji města. Myslím, že komunikaci s firmami bylo potřeba restartovat a jak se ukázalo, neformální snídaně je dobrou příležitostí, jak se společně bavit o problémech města a jejich řešení," uvedla starostka Zdeňka Blišťanová. 

Prezentace zástupců městského úřadu doplnil Kamil Kavka, který popsal záměr vybudování malého inovačního a kreativního centra. Na tomto projektu spolupracuje Inovační centrum Olomouckého kraje a město Jeseník. Účelem centra má být podpora rozvoje podnikavosti a kreativity na Jesenicku.