UKLIĎME ČESKO: PŘIPOJTE SE K AKCI V JESENÍKU

03.09.2024
UKLIĎME ČESKO: PŘIPOJTE SE K AKCI V JESENÍKU

Město Jeseník a Klub turistů seniorů se připojí k celostátní výzvě „Ukliďme Česko“ a v úterý 24. září se společně vydají do zóny Za Podjezdem a okolí turistické stezky směrem na Bobrovník. Pokud máte chuť přispět k čistějšímu Jeseníku, srdečně vás zveme, abyste se k této akci připojili...

K již přihlášeným 20 dobrovolníkům se může připojit dalších 10 zájemců, kteří se chtějí aktivně podílet na organizovaném úklidu. Registrovat se lze na oficiálních stránkách akce, kde také naleznete další podrobnosti.

  • Začátek akce organizované městem Jeseník: 8:30 h.
  • Místo srazu: Za hasičskou zbrojnicí na ulici Za Podjezdem 532, Jeseník.
  • Předpokládaný konec akce: 14:00 h. 

Úklidové akce žáků a studentů jesenických škol

Podzimní kampaň Ukliďme Česko podpoří také žáci jesenických škol, kteří se úklidu zhostí o den dříve, tedy 23. září. Žáci 2. stupně ze ZŠ Jeseník se postarají o okolí své školy, přilehlé sídliště nebo okolí řeky. Studenti Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Jeseník se zapojí ve Smetanových sadech a dalších přilehlých oblastech.

Buďte ohleduplní každý den

Pečovat o své okolí můžeme i v běžném každodenním životě. Stačí, když budeme ohleduplní a budeme odpadky ukládat tam, kam patří – do košů, kontejnerů nebo na sběrné dvory. Každý z nás tak může přispět k tomu, aby naše město zůstalo čisté a krásné.

Jak dlouho leží pohozený odpadek v přírodě? Více zjistíte v infografice nebo na webu samosebou. cz