OSPOD PODPORUJE OSVĚTU O NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČI

14.10.2024
OSPOD PODPORUJE OSVĚTU O NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČI

Oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) Městského úřadu Jeseník se dlouhodobě věnuje zvyšování povědomí o náhradní rodinné péči a podporuje pěstounské rodiny i zájemce o tuto formu péče. Bohužel, kvůli letošním povodním muselo město zrušit plánovanou akci „Duhový běh města Jeseník“, která byla určena pro rodiny – vlastní i náhradní. Nyní se hledá nový termín pro její uspořádání. Nicméně OSPOD se zapojil do aktivní osvěty také v rámci akce „Den pro rodinu vlastní i náhradní“, která proběhla v neděli 6. října na hradě Bouzov.

Akce pořádaná Olomouckým krajem přilákala desítky rodin z širokého okolí, které měly možnost užít si zábavný program a zároveň se dozvědět více o náhradní rodinné péči. Organizátoři věří, že tato setkání posilují nejen jednotlivé rodiny, ale i celou komunitu a přispívají k šíření povědomí o důležitosti náhradní rodinné péče.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli být součástí této akce. Den pro rodinu vlastní i náhradní je vždy výjimečnou příležitostí pro rodiny, aby se setkaly, sdílely své zkušenosti a navázaly nová přátelství. Pro náhradní rodiče, kteří se často potýkají s různými výzvami, je tato akce jedinečným místem, kde mohou najít podporu a pochopení,“ uvedla Kristýna Michálková, vedoucí OSPOD Jeseník.

OSPOD Jeseník poskytuje poradenství a podporu náhradním rodičům z Jesenicka a také těm, kteří se o náhradní rodinnou péči teprve zajímají. Více informací a kontakty na Oddělení sociálně právní ochrany dětí naleznete zde.