PODZIMNÍ ÚKLID: VYUŽIJTE MOŽNOSTI LIKVIDACE ODPADU I SLUŽEB RE-USE CENTRA

16.10.2024
PODZIMNÍ ÚKLID: VYUŽIJTE MOŽNOSTI LIKVIDACE ODPADU I SLUŽEB RE-USE CENTRA

V Jeseníku i nadále probíhá úklid po povodních, zároveň se připravuje podzimní svoz objemného odpadu (harmonogram v příloze) a poslední pravidelný svoz bioodpadu. Také na podzim můžete v jesenickém RE-USE centru odevzdat věci, které již nepotřebujete. Zároveň si zde za drobný poplatek můžete něco pořídit do domácnosti...

Úklid po povodních a svoz velkoobjemového odpadu
Připomínáme, že do neděle 20. října máte možnost odložit povodňový odpad na okraje cest a chodníků. Pracovníci technických služeb se postarají o jeho odvoz. Prosíme vás, abyste tuto službu využívali pouze v případě nutnosti, pamatujte přitom, že cesty musí zůstat průjezdné. 
Pro občany zasažené povodní jsou na objednávku zdarma k dispozici velkoobjemové kontejnery. Objednávky můžete provést u vedoucího provozu odpadového hospodářství nebo dispečerky svozu, kontakty najdete na webových stránkách Technických služeb Jeseník.

Svoz velkoobjemového odpadu a poslední pravidelný svoz bioodpadu
Pravidelný podzimní svoz velkoobjemového odpadu se uskuteční o víkendu 2. a 3. listopadu. Kontejnery budou přistaveny dle rozpisu, který naleznete v příloze níže. Odebírán bude pouze nábytek, koberce, linolea, sanitární technika apod. Kontejnery nejsou určeny k odkládání stavebních sutí, pneumatik, elektroodpadu a barev/laků.

Poslední pravidelný svoz bioodpadu v tomto roce proběhne v týdnu od pondělí 11. listopadu, tedy ve 46. týdnu. S příchodem zimy se plánují tři mimořádné svozy bioodpadu na objednávku. Bližší informace budou zveřejněny na webových stránkách města Jeseník a Technických služeb.

RE-USE centrum: Darujte nebo pořiďte věci do domácnosti 
Pokud máte doma předměty, které již nepotřebujete, ale jsou stále v dobrém stavu, zvažte jejich odevzdání do RE-USE centra. Centrum se nachází v areálu sběrného dvora na Lipovské ulici. Nepotřebné věci mohou bezplatně darovat jeseničtí občané, za drobný poplatek je může pořídit kdokoliv. Výtěžek z prodeje město využívá na obnovu drobných památek; například v letošním roce byla z těchto příjmů spolufinancována obnova Alžbětin pramene. 

Další fotografie
Svoz objemného odpadu - podzim 2024.pdf
Soubory ke stažení